Мартин Сурилов и Здравко Здравков трети в рали Марамуреш след излизане от трасето

Снимки: MS Rally Team, Raliul Maramuresului 2024

Мартин Сурилов и Здравко Здравков завършиха на трето място в третия кръг от националния рали шампионат на Румъния, рали „Марамуреш“. Шуменският екипаж се намираше на първа позиция след първия ден, но вчера не успя да защити позицията си.

„Няколко километра след старта на първата отсечка излетяхме от пътя. Изгубихме около минута, докато се върнем на трасето. Условията бяха изключително променливи, с дъжда, който често спираше и започваше. Опитахме се да приложим различна стратегия с гумите спрямо другите, но уви, с толкова загубено време дори да бяхме спечелили всички етапи до края на състезанието, нямаше как да си върнем първото място“, обясни Мартин Сурилов.

След проблемите на Мартин Сурилов, Симоне Темпестини пое лидерската позиция и въпреки опитите на преследващия го Андрей Гиртофан, успя да достигне до финала на първата позиция.

Другият български екипаж, този на Антон Титов и Александър Спиров, завърши на тринадесета позиция в изключително предизвикателното рали „Марамуреш“. Те започнаха уикенда с технически проблем преди старта на нощния етап SS3 Mara, което им костваше пет минути наказание поради закъснение за ЧК.

„В събота трябваше да се сблъскаме с изключително сложния избор на гуми поради постоянно променящите се условия“, разясни Александър Спиров, навигатор на Антон Титов. „Беше кошмарно заради избора на гуми, дъждът беше доста променлив. Изборът на гуми бе много труден. На два пъти не направихме най-оптималния избор и също така имахме едно завъртане в шестия етап, на мястото, където излетя и Мартин.

„За последните два етапа разполагахме с правилните гуми и уцелихме времето, което ни позволи малко да натиснем. Ралито определено е тежко и етапите са много разнообразни. Първият ден етапите бяха много широки, а във втория ден са тесни и нагънати с много невидими превали и завои, което определено бе в полза на опитните румънски екипажи.“

Следващия кръг от Румънския рали шампионат е рали „Клуж“, което ще се проведе в дните 22-23 юни.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]