Мартин Сурилов и Здравко Здравков с трето място на рали Харгита

Снимка: MS Rally Team

Мартин Сурилов и Здравко Здравков завършиха на трето място в първия кръг от националния рали шампионат на Румъния, рали „Харгита“.

Българският екипаж се намираше на втора позиция след първия състезателен ден. В съботния и последен ден, за съжаление, те не успяха да се преборят за първата позиция. Основната причина за това е, че Сурилов и Здравков допуснаха грешка при избора си на гуми.

„За днес се оказа, че нямаме подходящи гуми, за нито една от деветте отсечки“, заяви за Sportal.bg Мартин Сурилов. „Днес карахме с меките сликове, всички други бяха с твърдите, температурата се вдигаше, другите подобряваха времената си, ние влошавахме. Тук заявяваш 12 гуми преди старта и след това караш с това, което си заявил. Вчера, когато беше валяло до сутринта за всички условията бяха еднакви и бяхме в битката за победата, днес обаче нямахме тази възможност. Другото, което е важно, тази година нивото в румънския шампионат е много високо, много карат северните съседи, станаха страхотни битки.“

Дуото на MS Rally Team прекоси финалната арка с изоставане от 42 секунди спрямо вторите Андрей Гиртофан и Калин Врая Дору (Škoda Fabia R5). Победители в надпреварата са Раул Бадиу и Рареш Фетеан (Škoda Fabia Rally2 evo), които побеждават Гиртофан и Врая Дору с 38,6 секунди.

Вторият участваш в рали „Харгита“ роден екипаж Атон Титов и Александър Спиров (Škoda Fabia R5) завършиха на седма позиция. Те успяха в последната отсечка да се преборят с преките си конкуренти Михай Георгю Богдан и Дорин Пулпеа (Škoda Fabia R5), като така те и Сурилов са единствените чуждестранни екипажи завършили в челната десетка на румънското рали.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]