Мартин Сурилов и Здравко Здравков са лидери в рали Арджен

Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) са лидери след края на първия ден от рали „Арджен“ втори кръг от националния рали шампионат на Румъния. Те водят с 15,2 секунди пред Симоне Темпестини/Серджио Иту (Porsche 997 GT3 RGT). На трето място се намират Адрей Гиртофан/Калин Врая Дору (Skoda Fabia R5).

Петъчния ден от румънското рали стартира с неочаквана за всички атака от страна на Сурилов/Здравков. Те успяха да спечелят първия етап „Годени“ с аванс от 18,2 секунди, като най-близо до техния резултат бяха Гиртофан/Врая Дору. Във втория етап, който е и второ минаване през „Годени“, Симоне Темпестини записа най-добро време побеждавайки Мартин Сурилов/ Здравко Здравков с 13,6 секунди.

Следобедните минавания продължиха с етапна победа за Темпестини, който успя да измъкне още 0,6 секунди от разликата си със Сурилов. В супер специалния етап „Питещи“, последната отсечка за деня, шуменеца успя да се въползва максимално от предимствата на своя автомобил записвайки с 5,6 секунди по-добро време от това на румънския шампион и редовен участник в световния и европейски рали шампионати.

В тазгодишното издание на рали „Арджен“ участие взимат още три екипажа от България. Антон Титов/Аленксандър Спиров (Skoda Fabia R5) се намират на деветата позиция, като са в пряка битка с Валентин Порчистеану/Дан Добре (Mitsubishi Lancer Evo IX) и Жан Никола Тату/Теодор – Габриел Гайна ( Skoda Fabia R5) за осмото място.

Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (Opel Corsa Rally4) се намират на шеста позиция в клас RC4, където лидери са Норберт Майор/Франческа Мария Майор (Peugeot 208 Rally4). Александър Томов/Явор Брънков (Renault Clio Rally5) от своя страна са пети в клас RC5, който е изцяло сформиран от Rally5 автомобилите на Renault.

Днес от 11:43 ч. стартира първата отсечка от последния и най-тежък ден от рали „Арджен“. Времена на живо можете да следите от тук, а от официалния YouTube канал на FRAS можете да гледате и на живо някой от етапите.

Часови график за днес

SS5 Lacul Vidraru I (27,32 км) – 11:43 ч. (на живо в YouTube)
SS6 Transfăgărășan (10,85 км) – 12:21 ч.
Сервиз
SS7 Piscul Negru (10,85 км) – 15:19 ч.
SS8 Lacul Vidraru II (27,32 км) – 15:37 ч. (на живо в YouTube)
SS9 SSS Pitești 2 (2,05 км) – 17:30 ч. (на живо в YouTube)

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]