Мартин Сурилов и Здравко Здраков са лидери в рали Марамуреш

Снимка: MSRally Team

Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) са лидери в третия кръг от националния рали шампионат на Румъния рали „Марамуреш“. Шуменския екипаж има аванс от 4,6 секунди пред Симоне Темпестини и Серджио Иту (Porsche 997 RGT). На трето място се намират Андрей Гиртофан и Калин Дору Врая (Skoda Fabia R5).

Шуменското дуо започна деня с етапна победа успявайки да запише с 2,6 секунди по-добро време от победителите в ERC рали „Унгария“. В оставащите два специални етапа до края на деня двата екипажа си размениха по една етапна победа. В крайна сметка обаче Сурилов / Здравков се оказаха по-бързата двойка успявайки да запазят първото си място до края на деня.

Намиращите се на трето място Андрей Гиртофан и Калин Дору Врая този път не успяха да се превърнат в сериозна заплаха за нашите момчета. Те завършиха първия ден от рали „Марамуреш“ с изоставане от 11,9 секунди от челото.

На седмо място в генералното класиране се намира втория български екипаж, този на Антон Титов и Александър Спиров. Те записаха три седми времена в трита петъчни етапа, като заедно с това получиха цели пет минути наказание поради закъснение за една от часовите контроли.

Днес рали „Марамуреш“ продължава с 81 състезателни километра, които са разделени между шест специални етапа. Първата отсечка за деня Coruia стартира в 11:03 часа. Времена на живо можете да следите от тук, а от тук можете да гледате на живо някой от специалните етапи.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]