Мартин Коев дебютира зад волана на Ево деветката на Йордан Атанасов на рали Сливен

Днес варненското дуо Мартин Коев и Димо Бозуков подадоха своята заявка за участие за предстоящото 37-мо рали „Сливен“. Коев и Бозуков ще стартират в надпреварата зад волана на добре познатото Митсубиши Лансър Ево IX на Йордан Атанасов, което понастоящем се намира в базата на Моторспорт Академията на Петър Гьошев и Георги Гвоздейков.

„Главния виновник за нашето участие е Йордан Атанасов, за което сме му много благодарни – коментира за нашата страница Мартин Коев. – Данчо просто реши да ни сбъдне една голяма мечта.

„Нещата се случиха много бързо, като също така още сме в процес на събиране на нужният бюджет. Като цяло ще вземем участие на рали „Сливен“, което е едно сериозно предизвикателство със своята уникална конфигурация и етапи.

Нашата цел е да натрупаме опит, да се забавляваме и да завършим успешно в това трудно рали.“

Коев и Бозуков започнаха сезона зад волана на Хюндай i20 с участие в Хюндай Рейсинг Трофи шампионата на рали „Брашов“ и рали „България“.  Те пропуснаха рали „Твърдица-Елена“, но се завръщат в НРШ по един впечатляващ начин.

„Очакваме съвсем скоро да направим тестове и да видим за пръв път от първо лице за какво става на въпрос да караш един такъв автомобил.“

Мартин Коев е добре познат на нашите фенове с участията си зад волана на Сузуки Суифт. С него той завърши на петнадесето място в генералното класиране на рали „Сливен“ през 2015.

Мартин Коев и Калоян Атанасов позират до варненският Суифт

Навигатор на Коев в това сливенско приключение ще бъде Димо Бозуков, който направи своят дебют в рали спорта през 2015 партнирайки си с друг варненски пилот в лицето на Боян Безус. Заедно с Безус, Бозуков печели и титлата в клас RC4 зад волана на Рено Клио.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]