Маркус Грьонхолм с тестове на Polo R WRC 2017

Volkswagen Polo R WRC (2015)

Бившия световен шампион и актуален тестови пилот на Volkswagen Маркус Грьонхолм, ще се заеме с тестовете по  адапацията на автомобила по правилата на ФИА за 2017. Тестовата подготовка ще се извърши на макадамово трасе в близост до немската част на Лужица.

Колата която ще кара Грьонхолм е актуалната версия (автомобилът за тестове на Ожие,Латвала и Микелсен), но с различни модификации. Отворът на рестриктора на турбото е увеличен с два милиметра. Купето подлежи на 25 килограмова липосукция и разширяване до 1875 милиметра, отговаряйки на изискванията за 2017.

Според немското списание „Рали Магазин” истинският прототип за 2017, ще може да се очаква през пролетта на 2016, като Маркус Грьонхолм ще се заеме с тестването му.

2015-hyundai-i20-wrc_100484726_m

Южно корейският производител Hyundai също добави към своят график разработването на кола по изискванията от 2017. Очакванията за стартирането на тестовете е през април 2016, като за база вероятно ще се вземе купе версията на i20, от което се отказаха за еволюцията за следващият сезон. Графикът на отборът на Мишел Нандан е доста натоварен, след като са се заели с едновременната работа по колата за 2016, както и за R5 версията на i20.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]