Марклунд моторспорт в борба за отборната титла в световният шампионат по раликрос

imagesource.php

Въпреки че титлата при пилотите за сезон 2014 е вече предрешена, борбата при отборите тепърва ще се изясни след няколко седмици в последният кръг от шампионатът в Аржентина. На чело в момента с преднина от четири точки е отборът Marklund Motorsport подкрепян от Volkswagen, който за пръв път взе участие през цял сезон с два автомобила.

„Не очаквах да сме на тази позиция през тази първа година. Вярвах, че ще бъдем един от топ отборите но не и да сме лидерите в шампионата оставяйки само един кръг от тазгодишният сезон,” обясни шефът на отборът Ян Марклунд. „ Връщайки се назад показахме, че сме силни на новите трасета. Три автомобила на финалът в Канада, както и в Белгия бе едно доста силно мероприятие за нас. Имахме добра скорост в Италия, единствено технически проблеми ни спряха да направим добро представяне там. В Аржентина нашите пилоти ще се забавляват и ще правят това в което са добри. Да се надяваме, че няма да се удрят взаимно. Двамата се състезаваха доста добре един срещу друг през целият сезон, но на полуфиналът в Турция за малко да пресекат границата.

Междувременно (виж видео)  Томас Хекинен и Антон Марклунд направиха физическата си подготовка за последният кръг от световният шампионат по раликрос заедно с Хана Сарио, скандинавска шампионка по културизъм.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]