Манолов взе победата в Мемориала, счупи и рекорда на трасето

Христо Манолов, Мемориал Валерий Великов
Снимки: LAP.BG (Георги Тодоров)

Христо Манолов е победителя след един драматичен старт на националния планински шампионат. За съжаление, както знаете, по време на надпревара автомобил излетя от трасето и се вряза в публиката. За щастие няма сериозно ранени.

Повече по темата можете да прочетете тук

Манолов, който стартира сезона преди да пристигнат частите за предвидения ъпгрейд, бе безапелационен през целия уикенд записвайки изключителни времена. Шуменеца спря часовника на 1 минута 45.4 секунди подобрявайки рекорда на трасето, което от своя страна през тази година има леки промени позволявайки на пилотите да подобряват времената си от миналата година с около 1-1.5 секунди.

Шампионът в планинските Юлиян Телийски, за съжаление не успя да прескочи конкурентът си, като записа с 0.1 секунди по-слабо време. Скоростта която постигна пилота на „АСК Дунев Рейсинг“ е повече от похвална имайки в предвид че, именно в шуменската надпревара стартира за пръв път в НС1.

Трето-то място е за Мартин Сурилов. Пилота на АСК „Стари Столици“ изневери на атрактивният си стил на каране, което му донесе много добри резултати постигайки най-добро време от 1 минута 52.89 секунди и взимайки победата в RC2.

Сливенския пилот на „АСК Дианел Рейсинг“ не успя да се пребори със Сурилов, но въпреки това взе победата в своя клас НС2. Неговият колега от националния рали шампионат Йордан Атанасов, записа с 0.44 секунди по-слабо време от сливналията завършвайки на пета позиция в генералното и на втора в RC2.

Ивелин Йотков и победителя в НС4 и автомобилите с предно предаване Александър Димитров-Пъчката завършиха надпреварата на шеста и седма позиция пред, Веселин Благов, Димитър Кондев и Станислав Владимиров, които затварят челната десетка.

Някои от топ имената като, Стефан Стоев и Костадин Щереф не завършиха състезанието поради технически причини.

В крайна сметка от 69 стартирали участника 42-ма успяха да финишират в надпреварата.

Следващия кръг от националния шампионат по планинско изкачване е на 28-29 Април „Планинско Благоевград“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]