Малкълм Уилсън е разочарован от Мико Хирвонен

3369_Finland-MSport-Hirvonen-2014_1_896x504

Шефът на M-Sport Малкълм Уилсън си призна след финландското рали, че е разочарован от представянето на своят пилот номер едно Мико Хирвонен. Финландецът спечели домашното си рали през 2009г. и се качи на подиума в следващите четири издания от състезанието. Тази година завърши на пета позиция и с разлика от почти три минути от победителят Яри-Мати Латвала.

„ Трябва да си призная, че съм разочарован от Мико. Мислих че, това състезание ще бъде възможност за него – особено след като бе толкова силен миналата година, с нашата кола заедно с Тери и Мадс.”

„Винаги е било голямо предизвикателство да се бориш срещу Яри-Мати и Себастиан, двамата най-бързи пилоти на света. Но бях убеден че, можехме да се качим на подиума. За съжаление не се случи.”

 

 

Уилсън също така смята че, ключът към успехът на Хирвонен в момента, е  да започне да се наслаждава отново на ралитата.

„ Мисля че, той не се наслаждава от своето каране. Ако не се наслаждаваш на собственото си каране то тогава нищо няма да сработи. Разбира се, би било фантастично да се качи на подиумът, но за в момента случилото се не е краят на света”– допълни Малкълм.

Източник: autosport.com; Снимка: wrc.com

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]