Малкълм Уилсън: „Целта ми е да привлека Танак, Евънс или Ньовил за 2022 г.“

На скоро в интервю за италианското издание Rallyeslalom Малкълм Уилсън разкрива какви са плановете на M-Sport за в бъдеще. Най-вече кои ще са техните пилоти през следващите няколко сезона.

За в момента M-Sport разчитат на Гас Грийнсмит и Теемо Сунинен  за WRC и на Адриен Формо за WRC2, но за сезон 2022 Уилсън има желанието да привлече някой от топ пилотите в шампионата с който да се борят за титлата.

Според Уилсън в неговият списък са Ойт Танак, Елфин Еванс и Тиери Ньовил, които безспорно са едни от най-добрите пилоти в световния рали шампионат днес.

„Би било една реализирана мечта възможността да създам екип по подобие на този през 2017-та – коментира Уилсън в интервюто за Rallyeslalom. – Един екип създаден от Себастиен Ожие, Елфин Еванс и Ойт Танак би бил непобедим, но тази възможност е разбира се само в нашите сънища.

„Моята цел е да привлека Танак, Еванс или Ньовил в нашия отбор. Също така наблюдаваме от близо работата на Андреас Микелсен в WRC2. Нашата основна цел е да разполагаме със силен екип още през следващия сезон.“

Очаква се в рамките на следващите дни от M-Sport да започнат и тестовете на своята хибридна бегачка, за която Уилсън е много доволе за това как се развива до момента.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]