Малкълм Уилсън седна зад волана на своята Puma Rally1

Снимки и източник: wrc.com

Собственика на вече легендарния препаратор M-Sport Малкълм Уилсън седна зад волана на разработения от неговия екип Ford Puma Rally1.

Според wrc.com Уилсън карал днес шасито с което ще вземе участие Йордан Сердеридис в предстоящото рали „Мексико“ (16-19 март). Идеята зад това каране е била за да се направи последен тест на автомобила преди да бъде натоварен за Южна Америка.

Казано честно вече съм карал автомобила, но беше в доста ранен стадии на разработването му – коментира Уилсън, който има зад гърба си доста успешна кариера на рали пилот. – Карал съм всяка една генерация от автомобилите ни, но този се усеща като най-завършения във всеки един смисъл на думата. Не говоря само от гледна точка на сигурността на екипажа, но и във всеки един аспект от неговото представяне.

Ок, сега карах с подготвен за макадам автомобил по нашата асфалтова тестова писта, което разбира се е доста различно спрямо това да караш на макадам. Въпреки това веднага усещаш, че това е правилния инструмент за тази работа.

Екипът на Малкълм Уилсън ще се отправи към Мексико с приповдигнат дух, след като От Танак и Мартин Ярвеоя взеха победата в рали „Швеция“ само преди няколко седмици. С това си представяне естонското дуо дори оглавява класирането при екипажите, нещо което се случи за последно преди доста време за базирания в имението Довънби Хол тим. В Мексико те ще пристигнат с три автомобила, като освен Танак и Сердеридис зад волана на Puma Rally1 ще седне и Пиер-Люис Лубе.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]