Малкълм Уилсън разсейва съмненията относно бъдещето на M-Sport в WRC

Бъдещето на M-Sport в световния рали шампионат бе под въпрос след като френски медии разпространиха интервю с Пиер-Луи Лубе, в което се твърди, че отборът има голяма вероятност да не продължи в WRC през следващата година.

Тази новина излезе по време на рали „Акрополис“ и бързо бе отхвърлена като „фейк нюз“ и вече не може да бъде намерена на сайта на първоначалния източник.

В момента сезон 2023 на M-Sport определено не протича по план. Множество нещастни случаи и проблеми с надеждността доведоха до зле стартиране на сезона, в който От Танак спечели рали „Швеция“.

„Ние ще направим всичко възможно, за да опитаме да се задържим на това ниво“, коментира Малкълм Уилсън. „Разполагаме с добър екип и добър автомобил. Този сезон не протича добре, и наистина не знам защо.“

M-Sport е единственият отбор в WRC, който не е напълно подкрепен от автомобилен производител. Това прави всяка следваща година предизвикателство за Малкълм Уилсън и неговия екип, които постоянно се борят да си осигурят бюджет.

„Не мисля, че Пиер е разговарял с този журналист, защото за мен това е объркващо“, коментира Ричард Миленен, шеф на отбора. „Определено нищо толкова драматично не се случва.

„Не можем да отречем, че е сериозно предизвикателство да си осигурим бюджет за всеки сезон. Обаче определено не разглеждаме възможността да се откажем.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]