Малкълм Уилсън: „Започваме тестовете на новата кола през февруари“

Всички говорят и мислят за новата WRC хомологация, която се очаква да види бял свят на рали „Монте Карло“ след по-малко от година. Докато Hyundai Motorsport нямат ясен план, то Toyota и M-Sport работят активно по своите концепции за хибридни WRC автомобили (Rally1).

„Много съм развълнуван – коментира Малкълм Уилсън пред унгарското издание rallycafemagazin. – Фантастично е да гледаш, как се изгражда един автомобил и как постоянно се работи по него. Нашата цел е да започнем тестовете в края на февруари. Имаме малка преднина спрямо Toyota и тяхната нова кола. Крис Уилиямс и екипът ни вършат чудесна работа.

„Имаме 40 годишен опит в производството на автомобили и 25 години правим WRC автомобили, като слагаме цялото това знание в създаването на новата кола.“

Наскоро отново се възстановиха суховете, че M-Sport ще използват купето на Ford Puma за което бяхме писали преди време. Те разбира се на са потвърдили още информацията.

„Всички ще видят новата кола, когато започнем тестовете. Бих бил изненадан ако видят нещо по-различно от настоящата кола“, допълва в интервюто Уилсън.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]