Малкълм Уилсън с интерес към Шави Понс

Малкълм Уиксън е изявил интерес към Шави Понс за евентуална програма в WRC2 категорията зад волана на Fiesta R5 Evo 2. Според нашите испански източници шефът на М-Спорт е изявил желание испанецът да участва още в рали „Аржентина“, но поради логистически причини това няма да се случи. Въпреки това Понс ще присъства на състезанието, като е вероятно преговорите за остатъка от сезона да продължат.

За сега слуховете гласят, че Понс ще седне зад волана на автомобила на М-Спорт на рали „Португалия“.

Шави Понс е добре познат сред рали феновете следящи световният рали шампионат от началото на 2000 година. Испанецът прави своят дебют в шампионата през 2003 зад волана на Mitsuibishi Lancer Evo VII и Fiat Punto S1600 взимайки участия в JWRC и PWRC категориите.

През 2005 Понс натрупва опит зад волана на Peugeot 206 WRC и Citroen Xsara WRC, като завършва шампионата на шестнадесета позиция.  В сезон 2006 испанецът става съотборник на Себастиен Льоб в отборът на Kronos Total Citroen.

2007 e последният сезон на Понс зад волана на WRC автомобил, като той стартира частна програма с Mitsubishi Lancer WRC. В следващата година той е в преговори със Subaru за позицията на трети пилот, но така и не се стигна до сделка.

Понастоящем Шави Понс е активен участник в рали „Дакар“ и в испанските асфалтов и макадамов рали шампионати.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]