Макинен се опитва да уговори Ожие да отмени оттеглянето си от шампионата

Както вече знаете екипа на Toyota Gazoo Racing възобновява своята тестова програма през тази седмица във Финландия. Момент в който Томи Макинен ще види за пръв път от доста време своите пилоти след разпускането на отбора поради COVID-19 ситуацията.

Според слуховете Макинен, ще се опита да уговори Себастиен Ожие да отложи края на своята кариера с поне още един сезон. Французина от дълго време обмисля да приключи участието си в световния рали шампионат, като дори започна да гледа към алтернативни надпревари.

„ Разбира се това не е решение, което аз единично мога да взема – коментира Макинен пред американското издание „ДиртФиш“. –  Първоначално ще трябва да си поговорим с определени хора, но като цяло имам желанието да дискутирам темата със Себ още през тази седмица. Ако ме питате мога да ви кажа, че имам свободна кола за него за в бъдеще.“

Договорът на Ожие с Тойота изтича след края на настоящия сезон, а Макинен ще се бори французина да остане при тях поне още една година.

В интервюта за Red Bull и френското издание L’Equipe Себастиен Ожие разяснява, че плановете му са да приключи своята кариера след края на сезон 2020. Въпреки това настощята ситуация с COVID-19, която повлия значително на календара на WRC, би го накарала да размисли за своето решение.

„Разбира се, че не съм очаквал последният ми сезон да бъде по този начин – коментира Ожие преди около месец. – Ще видим, какво ще се случи през тази година, но ако календарът бива намален на половина или нещо подобно, може би ще помисля да продължа да се състезавам за още един сезон.

„За в момента обаче, няма нищо сигурно. Коментирал съм това само публично. До момента не съм дискутирал темата с екипа. За в момента нямам конкретен план, но със сигурност ако шампионата бива съкратен, ще се замисля.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]