Макинен праща две протежета на Тойота в ERC

challengeprogram_rally_160613_1

Такамото Катсута и Хироки Арай са двама японски млади пилота участващи в програмата на Toyota Gazoo Racing Challenge. Очаква се двойката да бъде част от отбора през сезон 2017, но до тогава имат доста да научат.

897305Катсута и Арай изпълняват стриктна подготвителна програма изцяло под зоркото око на Томи Макинен и Мико Хирвонен. Двамата до момента имат натрупан опит зад волана на Subaru Impreza WRX STI R4, но от скоро започнаха да взимат участия зад волана на Fiesta R5 в националния финландски шампионат. С оглед подготовката им за предстоящият кръг от WRC във Финландия, Макинен изпраща новите си пилоти на ERC рали „Естония“, което ще се проведе на 15-17 Юли.

„ С радост мога да съобщя че, Катсута и Арай направиха сериозен прогрес от началото на програмата“, заявява Томи Макинен за fiaerc.com. Двамата все още имат нужда да натрупат опит, но от както ги тренирам (10 месеца) съм уверен в техният потенциал за развитие. Екипът от инструктори, както и аз ще направим всичко възможно за да увеличим техните възможности и способности.“

Edgars_Leonovs-0057

Младия Хироки Арай е закърмен с рали спорта от малък, след като неговият баща е най-популярния японски рали пилот в Европа Тоши Арай.  Катсута от друга страна започва своята кариера в картинг и едноместни болиди, завършвайки на втора позиция в японската Формула 3 заедно с Тойота през 2013. Такамото и Хироки разполагат с доста опитни навигатори в лицето на Глен Макнийл и Даниел Барит.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]