Макинен: Ожие имаше право да откаже на Тойота

mäkinen_tommi

Шефа на рали програмата на Тойота, Томи Макинен заяви че, Себастиен Ожие е направил правилния избор да не се присъедини към японския производител ако не е вярвал в този проект.

Ожие спечели последните си четири световни титли с Фолксваген, но след решението на отбора да прекрати участието си във WRC французина бе принуден да си потърси нов отбор за сезон 2017.

Малко след финала на сезон 2016 в Австралия, Ожие получи разрешение да тества колите на Тойота и М-Спорт.

Макинен признава че, теста на Ожие с Ярис WRC не е бил напълно представителен за потенциала на колата. От друга страна е сигурен, че ако има нещо което не се е харесало на французина, то той е направил правилния избор да не се присъедини към японския тим.

„Той направил малък тест, но имаше други планове- обяснява Макинен отношението им с Ожие, който официално премина към М-Спорт. – Мога да кажа че, когато тества с нас той го направи на не много показателно асфалтово трасе.

„Не вярвам че, направи един истински тест и следователно колата не успя да покаже своите възможности. Себастиен е избрал друг път и има пълното право на това, след като не е доволен от това което е видял при нас. Ако не е бил убеден напълно, то неговото решение е също добро и за нас.“

Японския производител вече направи своето представяне, обявявайки Яри-Мати Латвала и Юхо Ханинен за свои топ пилоти. Към тях в по-късен етап ще се присъедини и Есапека Лапи, превръщайки отбора в изцяло скандинавски.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]