Макинен все по-близо до избора на пилоти

toyota-ficha-a-kevin-abbring-y-a-eric-camilli_full

На скоро нашите колеги от Autosport публикуваха в своята страница един доста интересен материал, в който Томи Макинен разкрива своя поглед по въпросът относно, кой ще седне зад волана на неговите автомобили през сезон 2017. Финландската рали звезда е набелязала множество пилоти, но на чело в списъка му се намира От Танак.

Официалното обявяване на пилотите на Тойота за сезон 2017, се очаква да се направи след рали „Германия“, което е в края на този месец, като преди това Макинен трябва да направи среща с борда в Япония.

Според Autosport, „акциите“ на Танак скочиха благодарение на представянето му за отборa на DMACK, което е напълно вероятно да осигури така жадуваното място на естонецът зад волана на заводски WRC автомобил. Бившия съотборник на Танак в M-Sport – Елфин Еванс, също е под радара на Макинен, както и Тиму Сунинен, Есапека Лапи и Понтус Тидеман.

13613165_1327869043908780_3185273837773738742_o
„ Мога да ви разкрия имената им: това е Елфин, От Танак, Есапека Лапи, Тиму Сунинен и младия Понтус Тидеман“, заявява Макинен пред Autosport.

mäkinen_tommi„Планът все още не е решен, но това ще бъде дискутирано в Япония. Въпросът с пилотите е по-скоро, как виждаме света: гледаме към 2017 или гледаме към бъдещето? Този въпрос ще бъде доста внимателно дискутиран в Япония, като ще вземем решението заедно.“

За в момента от Тойота разчитат на Юхо Ханинен за развитието на автомобила и за събирането на информация относно състезания, като е напълно вероятно един от автомобилите да е за него. „За изучаване и анализиране на всяко едно рали, Юхо ще се впише добре. Той познава колата доста добре, той извърши цялата тестова програма, което ще ни е от полза за сезон 2018,“ разяснява Макинен.

Бившия пилот на Форд и Ситроен- Мико Хирвонен, също взе участие в развитието на автомобила, но за сега той се е фокусирал изцяло върху своята рали рейд кариера и няма да го видим отново във WRC.

Като цяло от Тойота ще стартират сезон 2017 с два автомобила, като трети ще бъде добавен по-късно през сезона. „ Ние разполагаме с нужната инфраструктура за да поддържаме три автомобила, но изграждането им за толкова малко време е доста трудна задача. 2017 ще бъде сезон за да се учим и анализираме състезанията, като нашата цел е да се борим с другите през сезон 2018.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]