Мадс Остберг с победа в норвежко рали Финског

140208_073_MATTON_OSTBERG

След успешно преминалата тестова програма за рали „Швеция”, от Citroen Total Abu Dhabi WRT взеха участие във вторият кръг от националния норвежки шампионат в снежното рали „Финског”, като сложиха зад волана техният разбира се норвежки пилот Мадс Остберг.

Остберг и неговият навигатор Йонас Андерсон взеха участие в състезанието зад волана на WRC версията на DS3, подлагайки автомобилът на сериозен в реални състезателни условия тест. Двамата спечелиха шест от общо седемте специални етапа с над минута преднина пред другите екипажи, които взеха участие в състезанието.

Мадс Остберг: „Искам да благодаря на Citroen Racing за предоставената ми възможност за участие в рали „Финског”. Това е перфектният начин да се подготвиш за Швеция. Имахме възможността да караме на дълги отсечки, някой от които с по 20-30 километра дължина в същият регион в който ще бъдем и в петък. Времето също беше перфектно с много добри атмосферни условия, добра ледена настилка и с температури от -10°C. Победата тук е много важна за нас и повишава самочувствието ни за предстоящото рали „Швеция”.”

От Citroen Racing не за първи път взимат участие в рали „Финског”, през 2012 Мико Хирвонен и Ярмо Летинен направиха своята първа победа зад воланът на DS3 WRC спечелвайки състезанието с преднина от 49,8 секунди пред Мадс Остберг и Йонас Андерсон, които тогава караха за M-Sport.

HirvonenmMC1201tw519Мико Хирвонен и Ярмо Летинен на рали „Финског“ 2012

Видео Рали „Финског“ 2015

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]