Мадс Остберг с желание да участва в ERC 2023

Бившия пилот от световния рали шампионат Мадс Остберг наскоро публично разкри своя интерес към европейския рали шампионат (ERC). В интервю за Dirtfish норвежеца разясни, че работи по подсигуряването на програма през следващия сезон в шампионата.

Работя по намирането на добра програма за участие в ERC догодина. Към момента нямам планове за участие в WRC или поне не за цял сезон. Имам някакви планове за няколко ралита, но ако участвам с пълен календар то това би било само в ERC.

През 2022 година Остберг направи интересно решение за своята състезателна кариера. Той се фокусира основно върху националния рали шампионат на Унгария, където взе и националната титла, както и взе няколко участия в състезания в Италия и Чили.

Въпреки всичко Остберг определено вече знае какво да очаква от ERC. Той има участия в рали „Канарски острови“, рали „Полша“ и рали „Унгария“, което спечели през 2021-ва.

На въпрос от страна на журналиста от Dirtfish Люк Бари защо той предпочита ERC, а не WRC Остберг отговори:

Животът ми се промени. На скоро се разведох и същевременно съм баща, затова в много различни лични аспекти моя живот се промени. Искам основен приоритет да бъде моя син. Участвал съм в WRC толкова много и знам колко струва от времето ти и фокуса. Към момента ми е трудно да дам приоритет на нещо друго освен на сина ми.

Календара на ERC е доста по-удобен за мен. Именно това е причината поради която не работя по програма с участия в WRC.

Така норвежецът се присъединява към своя бивш колега Хейдън Падън, който също наскоро заяви, че ERC представлява интерес за него.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]