Мадс Остберг с глоба от 1000 евро заради изказването си в Сардиния

Думите на Мадс Остберг на финала в един от етапите от рали „Сардиния“ определено се оказаха, че не са по вкуса на ФИА. Причината за този изблик на ярост на норвежеца е породен от поредната спукана гума на Pirelli, която му коства са пореден път през уикенда първото място.

„Изключително много съм ядосан за всичко което се случва през цялото време – коментира ядосано Остберг, който след всички перипети завърши на шесто място в WRC2. – Тези ши*ани гуми. Не съм докоснал нищо и изведнъж от нищото пукам гума. Мамицата му, вече ми писна от това.“

Заради това изказване по адрес на гумите на Pirelli Остберг отнася глоба от 1000 евро и предупреждение за отнемане на 25 точки от активите му при следващо подобно провинение.

„Стюардите разбират, че жегата и проблемите му от по-рано не са му позволили да сдържи емоциите си. Пилотите винаги трябва да се държат по подобаващ начин и да подбират своите думи при излъчванията на живо предавания“, се разяснява в решение номер шест на стюардите.

По-късно Остберг публикувал видео извинение в своята Фейсбук страница в което, той разяснява, че за в бъдеще ще се подсигури да не се повтаря същата ситуация.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2886 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]