Мадс Остберг отпадна, Симоне Темпестини спечели рали Брашов

166235467_282942496549338_3690895103306071624_n
Снимка: Фейсбук страница на Симоне Темпестини

Симоне Темпестини и Серджиу Иту (Skoda Fabia R5) спечелиха румънското рали „Брашов“, кръг от националния рали шампионат на Румъния. Техните най-големи съперници и лидери в надпреварата Мадс Остберг и Торстейн Ериксен  за съжаление трябваше да отпадна след края на 6-тия етап Babarunca. Причината за това е проблем в двигателя, който принуди норвежците да спрат в прехода.

През целия уикенд Остберг задаваше темпото, като въпреки спуканата гума в първия ден от ралито той водеше през цялото време. Темпестини обаче бе през цялото време плътно зад заводския пилот на Citroen и когато Остберг получи повредата той трябваше просто да достигне до финала.

На трето място с изоставане от над минута и половина са Богдан Маришка и Себастиан Иту с Ford Fiesta Rally2. Те просто нямаха нужното темпо да се борят с лидерите и единствената им задача бе да опазят мястото си от Себастиан Барбу и Богдан Янчу (Skoda Fabia R5). В крайна сметка Маришка си запази позицията с аванс от 5,2 секунди.

В RC4, където участваше и родния екипаж на Никола Мишев и Янаки Янакиев, победители напълно очаквано са Чонгор Ксабо и Рареш Фетеан(Ford Fiesta R2T) .

Междувременно днес във Фейсбук страницата на Никола Мишев, пилота разкри повече информация за състоянието на Янаки Янакиев, като също така потвърди че, и той самия е невредим въпреки тежкия инцидент. Топ навигатора се е разминал без травми по главата и органите, но за съжаление е получил счупвания по краката.

Здравейте приятели, Както повечето знаете вчера претърпяхме много тежък инцидент във втората отсечка на рали Брашов….

Публикувахте от Nikola Mishev Rally в Събота, 27 март 2021 г.

Ние от BGRallyHD пожелаваме на Янаки Янакиев бързо оздравяване!

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]