Мадс Остберг няма да вземе участие на рали „Австралия” поради инцидет на опознаванет

4376_ostberg-frustration-2014_000_592x333

Норвежецът Мадс Остбег за съжаление няма да вземе участие през този уикенд на рали „Австралия”, причината е катастрофа с камион при опознаването на етапа Valla, като в последствие Остберг има две пукнати ребра. „Продължихме с опознаването, но е невъзможно за нас да вземем участие в състезанието”, заяви Остберг за wrc.com. „ Това е голямо разочарование за нас, понеже смятахме че, ще бъде достатъчно бързи за да се борим за второто място в шампионата.”

11922933_10153661999539973_3396260749955993821_oНа мястото на норвежеца ще седне новото попълнение на Citroen, Стефан Лефевр. „ Съчувствам на Мадс и Йонас, и се надявам да се върнат,” заяви французина. „ Никога не съм карал DS3 WRC на макадам и очаквам един труден уикенд. Нормално се готвя за едно рали няколко седмици преди това, гледайки онборди и тн. За „Австралия” това е невъзможно, но все пак благодаря на Citroen за доверието си в мен.”

Марек Наварецки,тим мениджър на Citroen: „ Целия отбор е много разочарован за Мадс и Йонас. Те имаха мотивацията и потенциала за добър резултат тук. Без никаква подготовка разбира се, не очакваме от Стефан да бъде конкурентно способен, но за него това е голям шанс за учене. От него искаме да завърши ралито и да вземе точки за борбата при конструкторите.”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]