Мадс Остберг напуска Ситроен, Мийк с вероятна подбрана програма догодина

6163_MadsOstberg-Italy-2015_001_896x504

От Citroen потвърдиха че, приключват с отношенията си с Мадс Остберг. Норвежецът няма да бъде част от оборът през 2016, поради желанието си да вземе участие в пълният календар на следващият сезон. С оглед вчерашното изявление за оттегляне на отбора в предстоящият сезон, шевроните не могат да предложат на Остберг пълен календар. Веднага след като излезе тази новина, нашите колеги от „Autosport“ заявиха че, е почти сигурно Остберг да направи пълен сезон 2016 за M-Sport.

AUTO - WRC MONTE CARLO RALLY 2014Говорител на Citroen, е заявил пред „Autosport“ че: „Мадс иска цял календар за догодина а ние просто няма как да му го дадем.” Говорителят също така е допълнил с информация относно вероятно участие на Citroen през сезон 2016 в подбрани кръгове от шампионата. Но той изрично е разяснил че, няма да бъде никак подобно на аферата с „Kronos Racing“ през 2006.

Ако има такъв вариант от Citroen все пак да вземат участие, те желаят да възложат тази задача на Крис Мийк. Въпреки това англичанинът все още е в преговори, но по всички индикации той ще продължи да е в отбора и ще работи по разработката на автомобилът на Citroen за сезон 2017.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]