Мадс Остберг и Ола Флоене ще продължат във WRC и през 2017

Mads_Ostberg_and_Ola_Floene_M-Sport

Мадс Остбер и Ола Флоене  обявиха че, ще продължат да взимат участие и през новият сезон във WRC категорията. Въпреки това дуото не е разяснило, точно как и за кой отбор ще се състезава.

Остберг обяви своите намерения да продължи и догодина малко след краят на рали „Австралия“ в понеделник. Очаква се че, през следващите две седмици ще бъде обявена новината официално, след като стане ясно на къде ще се отправят Ожие, Латвала и Микелсен.

Малкълм Уилсън е изключително заинтересован към това да привлече Себастиан Ожие към своят отбор. В Австралия шефът на М-Спорт не присъства на надпреварата, като според редица източници се е подготвял за преговорите с Ожие.

Затова не е ясно дали Остберг и Флоене ще седнат зад волана на автомобил от новото поколение, или ще вземат участие в новата категория WRC Trophy със стар автомобил. От друга страна от М-Спорт са продали всички налични бройки на Fiesta RS WRC освен шасито с номер едно.

Друг вариант за Остберг е да вземе участие със семейният отбор Адапта Спорт, което няма да е за пръв път.

„Доволен съм че, ситуацията ми е по-ясна- обяснява Остберг – Всичко се забави значително и дори все още не мога да заявя нищо сигурно. Но мога да ви гарантирам че, ще ни видите заедно с Ола и догодина.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]