Люкянук увеличи авансът си в Унгария, Стратиева също

Алексей Люкянук на рали Унгария

Алексей Люкянук и Алекси Арнаутов увеличиха авансът си след днешните сутрешни минавания от рали „Унгария“. Двамата водят с преднина от 20.7 секунди пред Ференц Винче/Игор Бачигал (Skoda Fabia R5). Лидерите в шампионата Крис Инграм и Рос Уиток са трети на 41.5 секунди от преките си съперници за титлата.

Очакванията лошите условия да продължат и днес бяха оправдани. Множество кал и тесните трасета, изключително затрудниха екипажите. Винче откри първата отсечка с етапна победа, но руската ракета направи повече от страхотна атака в 23.43 километровият SS3 Fuzer – Abaujvari elagazas, което го изстреля в челото с повече от добър аванс. В последната отсечка преди обедният сервиз Люкянук увеличи още своят аванс, като за сега има комфортна преднина спрямо преследвачите си.

Крис Инграм не успя да отговори на темпото на лидерите, като гледаше да се опази от грешки. В SS3 е мислил, че е спукал гума и е намалил своето темпо. Въпреки това той все пак пристигна в обедният сервиз на трета-та позиция.

Филип Мареш/Ян Хлоушек са четвърти с изоставане от 1.2 секунди зад Инграм/Уиток.

Местният фаворит за титлата Норберт Херчиг за съжаление спука предна лява гума. Четирикратният национален рали шампион на Унгария спука своята гума на четири километра от финала на отсечката. Заедно с това той имаше проблеми и с разговорното устройство, което го изпрати на седма позиция в генералното класиране.

Екатерина Стратиева/Георги Аврамов продължават да са лидери въпреки трудните условия днес. Техният аванс е от 15.1 секунди пред Набила Тежпар/Уго Магалаеш, които се намират на втора позиция.

„Доста е хлъзгаво, но се опитваме – коментира Стратиева. – Напредваме стъпка по стъпка, с надеждата следващите етапи да са по-добре.“

Стратиева/Аврамов записаха три етапни победи в ERC Ladies, и въпреки двете си излизания от пътя в SS4, те все пак водят. Те се намират и на трета позиция в ERC3 категорията с изоставане от над 3 минути зад вторите Мариян Гриебел/Александър Рат.

Следобедните минавания започват от 15:42 българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]