Люкянук със сериозни шансове за титлата след победа на рали Рим

Алексей Люкянук и Алекси Арнаутов записаха своята трета победа в Европейския рали шампионат, успявайки да ударжат зад себе си двукратния шампион Джандоменико Басо.

Басо, който приполови аванса на Люкянук само след един етап следобед, завърши ралито с изоставане от 7.5 секунди зад руската ракета.

Грегор Гризиб успя да се справи с двама от своите съперници подсигурявайки така мечтания подиум. Догонващият го Пауло Андреучи, десеткратен национален шампион на Италия, намали изоставането си спрямо Гризиб на 2 секунди, но се удари изгубвайки шансовете си за добро класиране.

Победителя в JERC U28 Фабиен Крейм завърши състезанието на четвърта позиция, записвайки своята първа победа в класа си. Младия пилот вчера имаше за цел само и единствено да натрупа опит и увереност.

Бруно Магалаеш бе видимо по-доволен от вчерашното си представяне, но за съжаление не успя да постигне голям прогрес, още повече че най-дългия етап за деня бе отменен. Така португалеца завърши рали „Рим“ на пета позиция.

Завършилия на втора позиця в JERC U28 Крис Инграм направи впечатляващо представяне в неделя зад волана на подговетената от TOK Sport, Шкода Фабия R5.  Младата надежда започна деня с изоставане от 50.9 секунди зад Юсо Норгдгрен, като до самият му край успя да прескочи Нордгрен завършвайки на шеста позиция.

Фредрик Ахлин за пореден път успява да се качи на подиума на JERC U28 с осмата си позиция в генералното класиране. По подобие на Инграм, Ахлин също спука гума в събота, като също така имаше проблеми с диференциала на своята Шкода.

Добре познатия у нас турски пилот Орхан Авджиоглу и неговия навигатор Бурчин Коркомаз. Двамата се намираха до последно на девета позиция, но проблем с ръчната в градския последен етап ги изпрати в огражденията. Това коства цели 7 секунди на Авджиоглу, давайки възможността на Марко Полара да излезе пред него на девета позиция в дебютното си участие в ERC.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]