Люкянук се завръща с нов навигатор в ERC

03 LUKYANUK Alexey ARNAUTOV Alexey Ford Fiesta R5 action during the 2015 European Rally Championship ERC Valais rally, from October 29 to 31th, at Sion, Switzerland. Photo Gregory Lenormand / DPPI

AUTO - ERC VALAIS RALLY 2015

Алексей Люкянук се завръща в Европейският рали шампионат на предстоящето рали „Акрополис”, след като по време на тестовете за рали „Ирландия” той катастрофира със своят автомобил Ford Fiesta R5. Навигаторът му Алексей Арнаутов за съжаление няма да присъства на състезанието край Ламиа поради фрактура на гръбнака в следствие от инцидента.

На дясната седалка ще седне Роман Капустин, който обикновенно си партнира с много добрият приятел на Люкянук, Владимир Кузнецов. Люкянук и Капустин не за първи път ще си партнират, двамата заедно имат едно съвместно участие през 2012 на рали „Курземе” в Латвия.

„Познавам Рома доста добре, той е много отговорен човек и ние с него започнахме да се готвим за състезанието”, обясни Люкянук за официалният сайт на ERC. „ Има малко детайли които трябва да бъдат променени, но като цяло всичко е добре. Ние се разбираме и смятам че, всичко ще е наред.”

Преди да пристигне в Гърция, руснакът взе участие заедно със своята съпруга в известното „Рали мастър шоу” в Русия зад волана на Subaru Impreza.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]