Люкянук повежда след два нощни етапа в Кипър

alexey-lukyanuk-6-678x381

Руснаците Алексей Люкянук и Алексей Арнаутов, зад волана на Fiesta R5, излетяха напред излизайки на чело след първият вчерашен ден от рали „Кипър“. Николай Грязин и Ярослав Федоров (Skoda Fabia R5) изостават на втора позиция с пасив от 28.3 секунди. Победителят от JERC Мариян Гребел и неговият навигатор Пирмин Винкхофер блеснаха в своето първо участие зад волана на R5 автомобил, като за  в момента се намират на трета позиция в генералното класиране и с пасив от 1.8 секунди зад Грязин/Федоров.

Стартирайки от първа позиция Люкянук записа две невероятни етапни победи в двата изцяло нощни специални етапа от вчера, разминавайки се единствено с лек уплах и разбита долна част на предната броня.

cul0avvxyaaa2il

Руската ракета се бори за втората позиция в шампионата срещу Ралф Сирманцис. Началото на рали „Кипър“ не потръгна никак добре за младият латвиец, който трябваше да кара бавно заради вдигнатият прахуляк. Това му коства ценни секунди, като в момента се намира на шеста позиция и с пасив от над минута.

Местните звезди Кристос Демостенус и Симос Галатариотс са на четвърта и петна временни позиция пред Ралф Сирманцис.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]