Люкянук повежда в рали Унгария след първата отсечка, Стратиева първа при дамите

Алексей Люкянук рали Унгария

Алексей Люкянук и навигаторът му Алекси Арнаутов са лидерите след първата отсечка от рали „Унгария“, споделяйки идентично първо време с екипажа на Ференц Винце/ Игор Бачигал (Skoda Fabia R5). Винце/ Бачигал само преди един месец спечелиха националната титла на Унгария и още в първата отсечка от състезанието загатнаха своето присъствие в челото.

Трето най-добро време е за шампионите в ERC1 Junior Филип Мареш/Ян Хилушек (Skoda Fabia R5 Evo) с 0.2 секунди изоставане.

Лидерите в шампионата Крис Инграм/Рос Уиток са с шесто време и с изоставане от 1.5 секунди спрямо лидерската двойка. Норберт Херчиг/ Рамон Ференц (Volskwagen Polo R5) записаха идентично време с това на Инграм/Уиток и са седми. Третите фаворити за титлата Лукаш Хабай/Даниел Димурски са с единадесето време успявайки да стартират отново след инцидента по-рано днес по време на квалификационният етап, чиито условия бяха изключително тежки.

ден 1
Стратиева/Аврамов преминавайки през квалификационният етап вчера

При дамите лидерите в шампионата Набила Тежпар/Уго Магалаеш и Екатерина Стратиева/Георги Аврамов получиха червен флаг поради не ясна за нас причина, като така и двата екипажа според официалната страница на шампионата са с идентично служебно време.

Според времеизмерването обаче, до последно Стратиева/Аврамов са лидерите в класа с аванс от 9.6 секунди пред преките си съперници Тежпар/Магалаеш.

Днес започва същинската част от рали „Унгария“ с SS2 Ujhuta/Nyri 1 от 09:58 българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]