Люкянук побеждава Каетанович и взима победата в рали Канарски Острови

AUTO - ERC ISLAS CANARIAS 2016

Алексей Люкянук и Алексей Арнаутов взеха победата в първия кръг от Европейския рали шампионат, побеждавайки настоящите шампиони Каетан Каетанович/Ярослав Баран. Това е втората поредна победа за руския тандем, след като двамата взеха победата в последния миналогодишен кръг в Швейцария. Люкянук стартира във втория ден с пасив от 22.7 секунди зад Каетанович, но грешка от страна на поляка при определянето на налягането на гумите му коства голяма загуба на време и така той износи прекалено бързо своят комплект.

AUTO - ERC ISLAS CANARIAS 2016Алексей Люкянук взе лидерската позиция в SS9 и успя да я увеличи своята преднина на повече от половин минута след SS10. Следобед руснакът успя да се защити от атаките на Каетанович и завърши ралито с актив от 32.7 секунди и победата на рали „Канарски Острови“. „Казано честно е невероятно“, заяви Люкянук, който завърши сезон 2015 също с победа на асфалт. „ Състезанието бе много трудно. Направихме много грешки в петък, но това ни помогна днес. Доволен съм от екипа и спонсорите ни. Със сигурност конкуренцията е много висока.“

Домакините Луис Монсон/Хосе Холтман се завърнаха на европейската рали сцена с качване на подиума, повтаряйки своят резултат от 2013-та. В събота те нямаха проблеми със скоростната кутия на своят Citroen DS3 R5, като дори спечелиха етапната победа в SS10. Роберт Консани и Максим Вилмот успяха да се качат на третата позиция в петък, но не успяха да я задържат в събота и изпаднаха на седмо място в края на състезанието. Последният ден за французите бе истински ад, след като през цялото време имаха проблеми със спирачките и мощността на своето Peugeot 208 T16 R5.

AUTO - ERC ISLAS CANARIAS 2016

Полякът Войчиеч Чучала, който стартира зад волана на Subaru Impreza STi, доминира изцяло в ERC2 и успя да завърши на петата позиция в генералното зад испанецът Джонатан Перес (Ford Fiesta R5).Зад волана на друга Fiesta бе Ярослав Колтун, който изоставаше на 1.1 секунди зад Чучала но трябваше да се задоволи с шестата позиция, след като спря да смени спукана гума. Временно десетият в AUTO - ERC ISLAS CANARIAS 2016генералното Янос Пускади откриваше трасетата в събота, но въпреки това успя да се изкачи на осмата позиция.

Пилота зад волана на Skoda Fabia R5 Хермен Кобус мечтаеше да завърши в топ пет, но датчанинът отпадна след удар в дърво в SS9. Италианецът Джакомо Костенаро отпадна от битката за топ пет, след като получи проблеми в хидравликата на своето Peugeot 208 T26 R5. Томас Касперцик финишира на десето място, възползвайки се от проблемите със спирачките на Иван Арес.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]