Люкянук отново с пълен сезон в ERC

Алексей Люкянук е решил да се фокусира изцяло върху Европейският рали шампионат, след като направи няколко участия в WRC2.

Руснакът планира участие във всички кръгове, като желае да се превърне в първият руски европейски шампион.

„Ще стартираме отново в ERC и ще се борим за победата – заяви Люкянук. – В началото на годината направихме няколко участия в световният шампионат, но те не отговориха на очакванията на нашите спонсори и няма да продължим поради финансови причини.  Така стигнахме до решението да се завърнем в ERC заради по-ниските разходи.

„Битката за титлата през тази година ще е много жестока поглеждайки към списъка с участниците. Нашите планове са да участваме в тази битка, като вече изпълняваме нашата подготвителна програма за рали „Азорски Острови“.

Люкянук, който ще си партнира отново с Алексей Арнаутов, ще седне за пореден път на добре познатият автомобил Форд Фиеста R5 подготвен от H-Racing, но с изцяло нов външен дизайн.

„В първите два кръга ще стартираме с нетрадиционни цветове. Спонсорират ни Rosgosstrakh, но това няма да повлияе на нашата дългогодишна работа и подкрепа на Борис Зимин“, разясни 36 годишният руски пилот.

Освен че, ще кара Люкянук ще бъде и треньор на младата руска надежда Сергей Ременик, който ще вземе участие в ERC2 категорията с навигатор Марк Розин.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]