Люкянук оглави квалификацията на рали „Канарски Острови“

Алексей Люкянук (Ford Fiesta R5) записа най-добро време от 1 минута 59,674 секунди спечелвайки 3,57 километровият квалификационен етап на рали „Канарски Острови“. На второ място завърши Николай Грязин (Skoda Fabia R5) с изоставане от едва 0,631 секунди.

Пилотът на Peugeot Хосе Суарез, който както и Грязин участва в JERC U28 категорията, затваря челната тройка със своето Peugeot 208 T16 R5. Местният ас Луис Монсон (Ford Fiesta R5) е с четвърто най-добро време следван от Каетан Каетанович (Ford Fiesta R5) и Пепе Лопез (Peugeot 208 T16 R5) с пето и шесто време.

Полският национален рали шампион Грегор Гриб е седми пред испанският пилот на Hyundai Сурайен Периа. Един от фаворитите за победата в испанското рали Бриан Буфие е с девето време, като французина не е разочарован от представянето си.

„Стартовата позиция не е чак толкова важна в това рали  – коментира Буфие. – Времето се очаква да бъде много добро и няма толкова много места в които трябва да се сече.“

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]