Люкянук няма да се състезава докато Русия и Украйна са във война

Двукратния европейски рали шампион Алексей Люкянук заяви във своя профил във Фейсбук, че не възнамерява да се състезава докато инвазията на Русия в Украйна продължава.

Много е сложно да се обясни ситуацията, както и нашите чувства – заявява Люкянук пред DirtFish. – Всеки който познавам не подкрепя тези ла*на. Чувстваме се ужасно. Няма как ние и други хора да се забавляваме докато хора умират.“

Още от 2015-та самия Люкянук стартира персонална кампания за искане на мир между Русия и Украйна, като оцвети своята Fiesta R5 в цветовете на двете държави. Тогава негов навигатор бе добре познатия в България Йевхен Червоненко, който е виден украински политик с победи в рали „България“ и рали „Сливен“.

„Нямаме нужда от война. Ние сме за спорта, за мира и за приятелството – коментира Люкянук във Фейсбук. – Моята фамилия е Люкянук, украинска, но живея в Русия. Жената на моя навигатор е половин украинка, чиито роднини са в Украйна. Надяваме се да се стигне до мирно решение.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3226 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]