Люкянук на една стъпка от победата на рали Азорски Острови

Алексей Люкянук е на път да запише победа в първият кръг от ERC след един изключително драматичен вчерашен ден на рали „Азорски острови“.

Настоящият шампион Каетан Каетанович водеше в състезанието с 1.1 секунди, докато не се удари на вторият километър в етапът Pico da Pedra Golfe изгубвайки контролът над автомобила в един ляв завой с превал. Все пак полякът ще стартира днес по системата рали 2 за да се бори за бонус точките от последният ден от състезанието.

Въпреки че Люкянук завърши деня с преднина от 27.8 секунди в генералното класиране, вчерашният ден не бе никак лесен за него. Руснакът спука гума в осмият етап изгубвайки над 20 секунди, а в последният етап за деня той прекоси финиша без задно стъкло на своята Fiesta R5.

„Разбира се сега сме малко по-спокойни, но не можем да кажем че сме доволни, защото искаме да победим- коментира Алексей Люкянук. –  Съжаляваме за Каетанович, който и през миналата година не успя да спечели ралито поради технически причини.“

На втора позиция се намира Бруно Магалаеш (Skoda Fabia R5) следван от Рикардо Моура (Ford Fiesta R5), като разликата между двамата е от шест секунди. Четвъртата позиция е за Николай Грязин (Skoda Fabia R5), който води и в класирането в JERC U28.

Челната десетка се затваря от намиращият се на втора позиция в JERC U28 Мариан Гребел (Skoda Fabia R5), Джош Мофет (Ford Fiesta R5), Ян Черни (Skoda Fabia R5), Карлос Виейра (Citroen DS3 R5), Лукаш Храбай (Ford Fiesta R5) и Педро Меирелес (Skoda Fabia R5).

В JERC U27 водач продължава да е Крис Инграм (Opel Adam R2), следван на 4.7 секудни от Яри Хутунен (Opel Adam R2) и Алекс Завада (Peugeot 208 R2).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]