Люкянук и Каетанович в рицарска схватка на рали Азорски острови

AUTO - ERC AZORES RALLY 2016

Алексей Люкянук/Алексей Арнаутов поведоха след вчерашния втори ден от рали „Азорски острови“. Руския екипаж си спретна един доста интересен дуел заедно с настоящите европейски шампиони Каетан Каетанович/Ярослав Баран.

Руския пилот сигнализира за своя план още в първия етап за деня, изкачвайки се от трета на първа позиция. В изключително мъгливия етап Feteiras MEO,  Каетанович с и върна лидерската позиция. Полякът даде най-добро време и в следващи изключително популярен етап Sete Cidades, завършвайки сутрешните минавания с актив от 12.2 секунди.

Въпреки че, Люкянук за пръв път взима участие на рали „Азорски острови“ в следобедните минавания бе безапелационен. Той успя да намали пасивът си на 6.7 секунди преди второто минаване на Siete Cidades. В този етап Каетанович и Люкянук записаха по един удар, но само за Каетанович имаше по-сериозни последствие. Окачването на полякът се счупи и той даде с 16.5 секунди по-слабо време от своите съперници.  Така Люкянук повежда след края на втория ден с актив от 9.8 секунди зад волана на Ford Fiesta R5.

AUTO - ERC AZORES RALLY 2016

Вчера, многократния шампион на рали „Азорски острови“ Рикиардо Моура, не успя да придобие нужната увереност за да поддържа темпото на двамата лидери в ERC пред него. Португалецът изостава с 40 секунди зад Люкянук. Въпреки това е на път да запише третият си подиум от четири участия, разполагайки с актив от 24.3 секунди пред младия Ралф Сирманцис (Skoda Fabia R5).

AUTO - ERC AZORES RALLY 2016Наскоро навършилият 22 годишна възраст Сирманцис, започна вчерашния ден с пасив от една секунда зад Каетанович. Но грешен избор на гуми, както и проблеми със записките го принудиха да изпадне на четвърта позиция с пасив от над минута зад лидерите.

Битката за петото място продължа да бъде отворена въпреки че, през целия ден бе доминирана от португалецът Педро Мейрелес и неговия наследник Хосе Педро Фонтес, който се изкачи от десета на шеста позиция зад волана на Citroen DS3 R5. Разликата между двамата е от 15.8 секунди, докато Давид Ботка е само на 12.4 зад тях наслаждавайки се на едно от най-добрите си карания до момента зад волана на DS3 R5. Ботка обаче разполага със само 1.9 секунди актив пред чехът Ярослав Орсак.

Раул Джийтс започна да увеличава увереността си в първото си участие на рали „Азорски острови“ зад волана на втората SRT Skoda Fabia R5. Той се изкачи от деветнадесета позиция на девета, благодарение на две в топ пет времена в края на деня. Антонин Туслак остава в челната десетка зад волана на  своята Fabia пред португалеца Луис Рего, който загуби време заради спукана гума. Мигел Барбоса (пилотът с първа стартова позиция) е дванадесети.

AUTO - ERC AZORES RALLY 2016

В ERC2 лидер е Рубен Родригес (Mitsubishi Lancer Evo IX), след като Войчек Чучала спука гума и бе принуден да я смени в етапа. Това му коства над минута пасив зад португалеца. Педро Вале, който също е зад волана на Subaru Impreza е трети с пасив от 4.9 секунди зад полякът.

Мартин Гриебел е лидер в JERC, след един доста драматичен втори ден. Зад него е Диого Гаго с пасив от 4.5 секунди следван от Крис Инграм на 21.3 секунди.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]