Люкянук готов да защити титлата в ERC зад волана на C3 R5

Алексей Люкянук може да се превърне в едва четвъртия пилот в историята на Европейския рали шампионат, който успешно е защитил своята титла. Ако руснакът постигне това постижение, той ше се нареди сред имена като Бернард Дарниче (1976-1977), Лука Росети (2010-2011) и Каетан Каетанович (2014-2017).

През миналта година руската ракета напълно заслужено спечели ERC шампионата зад волана на подготвена от H-Racing Форд Фиеста R5. За сезон 2019 обаче, Люкянук ще седне зад волана на Ситроен С3 R5, представлявайки Saintéloc Racing.

„Това ще бъде огромно предизвикателство за нас с Алексей – коментира живеещият в Санкт Петербург пилот. – Въпреки това всички ще бъдем фокусирани изцяло върху работата си за да постигнем максимума. За нас това е стъпка към непознатото, все едно ще участваме в нов шампионат, но от друга страна имаме опит в ралита-та от календара и разполагаме с добър отбор.“

Люкянук няма да е единственият пилот на Saintéloc Racing. Младата шведска надежда Матияс Адиелсон също ще вземе участие с C3 R5, но в ERC1 Junior категорията.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]