Люкянук гледа към победата след първия ден от рали „Канарски Острови“

Една страхотна атака на от страна на Алексей Люкянук вчера го постави на първа позиция с доста сериозен шанс да повтори представянето си от миналата година в испанското рали.

Руснакът зад волана на своята Фиеста R5 достигна обедният сервиз с аванс от 2,5 секунди спрямо Каетан Каетанович. Следобед Люкянук направи едно страхотно представяне във второто минаване през 25,13 километровият етап Сан Мате, което му осигури аванс от 25,7 секунди в края на деня.

На втора позиция в края на първия ден завърши водачът в шампионата Бруно Магалаеш, следван от Каетан Каетанович на 2,2 секунди. Полякът получи проблеми със спирачките в четвъртият решаващ за деня етап, което го извади от шансовете за битка за първата позиция.

„Днес денят бе добър за нас – коментира Люкянук, който можеше да разполага с по-голям аванс поради 10 секундното наказание което получи поради фалстарт. – Опитвам се да бъда умен и да не натискам прекалено здраво.  Бруно показа скоростта си и своя добър ритъм, което ще е трудно за нас. Записките ни са доста подробни и точни, колата е страхотна за каране с гумите на Пирели.“

Каетнович, който бе победен от Люкянук през миналата година на рали „Канарски острови“ също коментира: „ Едни големи аплодисменти за него, това бе едно страхотно постигнато време. Ние караме добре, но не сме перфектни. Направихме някой промени по окачването, но не промениха значително нашата скорост. Трябва да направим още промени по окачването и също в моята нагласа.“

Бруно Магалаеш също допълни: „ Това бе един от най-добрите ми дни в моята кариера. Дойдох тук с нито един километър с тази кола на асфалт, затова битката ми с Каетан е като сбъдната мечта, не го очаквах.“

Докато Каетанович е на път да завърши ралито на подиума, то неговият сънародник Томаш Касперчик се удари по доста впечатляващ начин в първият етап за деня спирайки в своята Фиеста R5 в мантинелата, която от своя страна го е възпряла да излети в пропастта.

Испанският пилот на Хюндай Иван Арес завърши първият ден на четвърта позиция следван от пилотът на Пежо Пепе Лопез, Арес води в класирането в JERC U28. Испанският шампион Кристиан Гарсия завърши на шеста позиция, следван от французина Силван Мишел на седма позиция.

Местният пилот Луис Монсон е на осма позиция следван от Бриан Буфие, който имаше проблеми с прегряване на спирачките през целия ден. Челната десетка се затваря от полякът Грегор Гриб.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3246 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]