Люкянук води в Рим, Грязин със страхотна скорост

Алексей Люкянук и Алекси Араутов (Форд Фиеста R5) са лидерите в рали „Рим“ с аванс от 15.8 секунди пред Джандоменико Басо/Лука Мойра (Шкода Фабия R5) след края на първия вчерашен ден от надпреварата.

Люкянук, който вече има две победи през сезон 2018, е на път да запише своята трета, след като голяма част от топ конкурентите отпаднаха още в началото на рали „Рим“. Въпреки доброто темпо, руснака все пак имаше проблеми, след като следобе трябваше да кара със счупен заден анти-ролбар на неговата Фиеста.

Въпреки че, аванса на руската ракета не се промени значително след обедния сервиз, основните му преследвачи се размениха на няколко пъти.

Джандоменико Басо в крайна сметка е човека зад Люкянук. Италианската легенда няма голям опит зад волана на Шкода Фабия R5, както и километри с новият си навигатор. Басо трябваше да се бори за втората позиция със сънародниктъ си Симоне Кампедели, докато пилота на Orange 1 Racing не спука на два пъти гума оставайки без резервна такава в следобедните вчерашни минавания.

Зад Басо, на трето място с изоставане от 24 секунди се намира Фабиен Крейм, който е и лидер в JERC U28. Младия пилот показва добра скорост на асфалт изкачвайки се в класирането след всеки един специален етап. Германеца прекара вчерашния следобед в люта битка с Грегор Гризиб, като двамата до последни си размениха позициите. В края на деня аванса на Крейм пред Гризиб е от 1.4 секунди.

На не много голямо изоставане от битката за третото място се намира и Паоло Андреучи, който изостава със само 6.2 секунди зад поляка Гризиб.

Деня не мина никак добре за Бруно Магалаеш, който се намира на шеста позиция след пъвия ден от надпреварата. На два пъти португалеца бе принуден да рестартира автомобила си, след проблеми с двигателя на неговата Шкода.

Юсо Норгерн (Шкода Фабия R5), Антонио Русце (Форд Феста R5), Крис Инграм (Шкода Фабия R5) и Фредрик Алин (Шкода Фабия R5) затварят челната десетка.

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]