Льоб: Целта ми е да бъда конкурентен

Себастиен Льоб - Sebastien Loeb

Себастиен Льоб отново се завръща в WRC след няколко месечно отсъствие от спорта поради COVID-19 ситуацията, както и ротационната схема на Hyundai Motorsport. За последно легендарния французин бе зад волана на i20 WRC в кръг от шампионата през януари, като предстоящото през този уикенд турско рали ще бъде неговото първо макадамово за сезона.

„Развълнуван съм отново да се състезавам за Hyundai Motorsport през тази година – коментира Льоб, който ще седне зад волана на четвъртия автомобил на Hyundai през този уикенд в Турция. – Това ще бъде и първото ми макадамово рали от рали „Каталуня“ насам. В рали „Турция“ участвах последно през 2010 и също така нямам опит в етапите около Мармарис за разлика от другите пилоти.“

По подобие на своите съотборници Льоб също навъртя ценни тестови километри в Гърция опознавайки обновеното i20 WRC на макадам.

„Имахме един ден за тестове преди ралито, затова съм готов и концентриран върху това да дам нужното на отбора. Моята цел е да съм конкурентен и да се намирам в битката. Имаме нужда от още опознаване на автомобила, но като цяло съм мотивиран да постигна добри резултати“, допълва французина.

Световния рали шампионат продължава с пълна сила през този уикенд с рали „Турция“ от 18-20 септември, като съвсем скоро очаквайте и нашия редовен гид за състезанието.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3001 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]