Льоб се извинява затова че, взима мястото на Брийн

Себастиен Льоб, Себастиан Льоб

Себастиен Льоб заяви че, съжалява за изпращането на скамейката на Крейг Брийн за предстоящото рали „Мексико“. Като също така настоява, че не той е човекът който е взел това решение.

Както знаете деветкратния световен рали шампион ще вземе участие в три кръга през този сезон включващи Мексико, Корсика и Испания, замествайки Брийн зад волана на второто шаси на Ситроен.

„Със сигурност не му е приятно – коментира решението Льоб по време на двудневната си подготовка за Мексико в Испания. – Той се справи много добре в Швеция, но от друга страна не аз взимам решенията. От Ситроен ми предложиха участие в определени ралита и съжалявам че, взимам неговата кола, но такива са обстоятелствата.“

През този сезон и с оглед свития си бюджет, французите ще участват със само два заводски автомобила във всеки единкръг от шампионата. Кхалид Ал-Касими ще кара трети автомобил, но като партньор на отбора и в определени кръгове. Мадс Остберг от своя страна ще трябва да си плаща от собствения джоб ако иска да продължи да се състезава с С3 WRC през сезона.

Решението за участието със само два автомобила през сезон 2018 бе взето лично от Карлос Таварес, шеф на PSA групата. Той отрича размяната на Льоб с Брийн, чиято възрастова разлика е от шестнадесет години, за знак за прекратява на програмата за развитие на млади пилоти с оглед решението си да замени двамата пилоти.

„Льоб е член на семейството ни – коментира Таварес. – Брийн от друга страна няма да участва в само три ралита а не шест или седем.“

Френската легенда ще кара за пръв път на макадам от 2012 насам. За тази цел той навъртя доста голям километраж по време на двудневните си тестове в Алмерия, Испания. Дори самия той е изключително любопитен, какво ще бъде неговото темпо на макадам.

„Не знам дали ще съм в ритъм – разясни завърналия се пилот в редиците на Ситроен. – Със сигурност ще разполагам с добра стартова позиция, което ще ми е от полза в първия ден, но за другата част от ралито е трудно да се подготви какъвто и да е било план.

„От много време вече не карам на това ниво. От шест години не съм участвал в макадамова рали надпревара. Затова съм много любопитен, къде ще се намирам след края на първия етап.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2833 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]