Льоб се завърна с гръм и трясък повеждайки в първият ден от рали „Монте-Карло”

5013_Monte-Loeb-2015_627_896x504

Себастиан Льоб/Даниел Елена доказаха, че не са изгубили форма по-време на своето отсъствие от шампионатът. Тандемът показа типичният си доминантен стил още вчера по-време на първият специален етап Entrevaux-Rouaine (21,31 km), след като дадоха с 22 секунди по-добро време от екипажът От Танак/Райго Молдер, които бяха задали временното темпото на отсечката. Въпреки това, победител във втората и последна отсечка за вчерашният ден бяха Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия успявайки да скъсят своя пасив до +13 секунди, завършвайки на втора позиция в крайното класиране за деня.

Себастиан Ожие: „Отварянето на трасето вчера бе всичко, но не и лесно. Условията се променяха постоянно, особено в първата отсечка. Мокър асфалт или черен лед- никога не бях сигурен на какво ще попадна. Като цяло, почти навсякъде липсваше сцепление. В следствие от това, решихме да не поемаме излишни рискове. За съжаление това не беше най-бързият подход за първата отсечка, но беше най-правилният. ”

Себастиан Льоб: „Справихме се добре, но имаше много кал и макадам във втората отсечка. Изборът ми на гуми за първата отсечка беше добър, но за втората не чак толкова. Мисля че, като цяло денят ни мина добре.”

Rally Monte Carlo 2015

Трети на 36.1 секунди след лидерите завършиха вчерашният ден Яри-Мати Латвала/ Мика Антила. Двамата не бяха във свой води и загубиха много време, непредвидимите и бързи смени на сцепление на SS1 Entrevaux-Rouaine ги хвана неподготвени. „ Не мисля, че до момента сме изпитвали толкова трудни условия на „Монте-Карло“, колкото вчерашните в откриващият специален етап. Беше доста трудно да прецениш постоянно променящите се нива на сцепление. Спокойно можеш да загубиш минута така, затова съм радостен от нашето време. По време на втората отсечка, закопчалката на багажника се счупи и трябваше да караме с отворен багажник, което малко или много повлия на моето темпо,” заяви Яри-Мати Латвала.

Плътно след челната тройка са От Танак/Райго Молдер, Елфин Еванс/Даниел Барит, Крис Мийк/Пол Наиджъл, Андреас Микелсен/Ола Флоене, Тиери Ньовил/ Николас Жилсул, Мадс Остберг/Джонас Андерсън и Хенинг Солбег/Илка Минор затварят челната десетка.

B7_WfrYIUAEoYvM
Леки щети по предницата за Дани Сордо и Марк Мартин

Проблеми имаха Дани Сордо/Марк Мартин, след като се удариха в първата отсечка и загубиха 40 секунди. Двамата се разминаха с леки щети по техният автомобил продължавайки и днес. Бриан Буфие/Ксавиер Панисери излетяха от трасето и отпаднаха във втората отсечка, двамата не е сигурно дали ще стартират по рали 2. От новото правило на „Монте-Карло” относно рали 2 ще се възползват Роберт Кубица/Мачек Шчепаняк, които се завъртяха във втората отсечка и имаха проблеми с алтернатора, които ги извадиха от състезанието.

 

10926179_1033806753301550_5985211152266716554_o
Роберт Кубица и Мачек Шчепаняк се опитват поправят алтернатора но без успех

 

WRC2

5017_StephaneLefebvre-MonteCarlo-2014_001_896x504

Френският пилот Стефан Лефевр (Citroen DS3 R5) и неговият навигатор поведоха с преднина от 22.5 секунди пред екипажите участващи във WRC2. Младокът, който е настоящият световен шампион при младежите спечели и двата специални етапа вчера. След него, бе неговият колега от JWRC Мартин Коци зад воланът на Fiesta R5.

Челната тройка бе затворена от Куентин Джордано (Citroen DS3 R5) следван от Крейг Брийн (Peugeot 208 R5), който на два пъти излетя от трасето изгубвайки значително време.

10945837_1033806629968229_1735583737054097694_o
Една малка част от щетите по автомобилът на Крейг Брийн

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]