Льоб продължава да води, Ожие отговаря с атака

Себастиен Льоб и Исабел Галмиш продължават да са лидерите в рали „Монте Карло“ и след края на днешния петъчен ден, въпреки проблема с хибридната система в предпоследния етап. Френския екипаж води с 9,9 секунди пред Себастине Ожие и Бенджамин Вейлас, които към края на деня успяха да намерят своя ритъм. На трето място отново са Елфин Еванс и Скот Мартин с изоставане от 22 секунди спрямо лидерите.

Днешните следобедни минавания продължиха с етапна победа на Льоб, който вече разполагаше с аванс от 14,5 секунди пред Еванс. В последните два етапа за деня Ожие успя да навакса част от изоставането си, като дори бе най-бърз в последния осми етап. Така битката между двете най-големи легенди на световния рали шампионат ще продължи да ни радва и утре.

Сутринта карахме малко на сигурно – коментира Ожие. – Следобед натиснах, но нямаше как да бъда по-бърз. Липсва ни стабилност и сцепление на места. Към този момент не е възможно да съм по-бърз, но може да сме доволни от развитието в следобедните минавания.“

Елфин Еванс бе единствения който успяваше да кара с темпото на двамата световни шампиони. Той дори успяваше да менажира адеквато аванса си пред Ожие, но последния етап изгуби значително време, като дори и самия той бе изненадан от това.

„Изненадан съм, че изгубих толкова време – разясни Еванс. – Може би бяхме прекалено внимателни при обратните завои към края на етапа. Въпреки това, не очаквах да изгубим толкова много. Деня беше пълен с възходи и падежи, но като цяло не е приятно да завършим така.“

Тиери Ньовил продължаваше да гледа безучастно как се развива битката пред него. Белгиеца продължи да опознава своя автомобил, който в предпоследния етап не разполагаше с допълнителната хибридна мощност. Въпреки затрудненията си той остава най-бързия пилот на Hyundai Motorsport. Зад него на 8,9 секунди се намира От Танак, който също се опитва да намери правилните настройки на своя автомобил.

Крейг Брийн изпадна с една позиция и вече се намира на шесто място пред Гас Грийнсмит. Великобританеца успя да запише своята първа етапна победа в кариерата си спечелвайки второто минаване през SS Guillaumes / Péone / Valberg.

Челната десетка се затваря от Такамото Катцута, Кале Рованпера и Оливър Солберг.

При Rally2 автомобилите битката продължава да е доста нажежена. Временния лидер Андреас Микелсен бе прескочен от Стефан Леферв точно в последния етап за деня. Разликата между двамата е от 1,4 секунди, което вещае сериозно продължение на битката. Йоан Росел е трети на 19,1 секунди зад лидера.

Утре на екипажите им предстоят 92 състезателни километра разделени на пет специални етапа. Първия етап за деня е 16,8 километровия Le Fugeret / Thorame-Haute, който стартира от 09:17 ч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]