Льоб подписва с Хюндай за сезон 2019 във WRC

Себастиан Льоб, Рали Дакар 2018

Днес английското издание Аутоспорт обяви новината че, Себастиен Льоб е подписал с корейския тим за да участва през сезон 2019 зад волана на Hyundai i20 WRC в Световния рали шампионат. Новина, която се очаква да бъде обявена официално утре.

Това ще бъде първия договор  в кариерата на деветкратния световен рали шампион извън PSA групата.

От страна на Хюндай няма официално потвърждение все още, но мениджъра на отбора Ален Пенасе обяви още през миналата седмица че, са в преговори с Льоб.

Пълните детайли по програмата на французина също не са ясни, както и как ще се отрази това на кариерата на Хейдън Падън. Едно е сигурно, няма да видим Льоб на Монте.

Пенасе затвърди също че, за Монте няма да има изненади от към избора им на пилоти.

Излизането на Пежо от световния рали крос остави Льоб без професионален договор за пръв път от 20 години. Вратата му за World RX може и да не остане затворена, особенно след като Маркус Грьонхолм води частично заводска програма на Хюндай в шампионата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]