Льоб нарече стюардите „некомпетентни“ заради наложеното му 5 минутно наказание в Дакар

Sebastien Loeb - Lifestyle
Red Bull Content Pool

Себастиен Льоб, който кара за отбора на Bahrain Raid Xtreme, получи петминутно наказание заради превишаване на скоростта повреме на четвъртия етап от рали „Дакар“ 2021.  Според него решението е „некомпетентно“ разкрива DirtFish.

Именно в четвъртия етап от легендарната надпревара също толкова легендарния деветкратен световен рали шампион записа най-доброто си време до момента набирайки инерция за атака на челото.  Въпреки това рали „Дакар“ не започна никак гладко за Льоб, който спука гума цели шест пъти до момента.

„Познавате ме поне малко след толкова много години и изключително рядко „скачам“ така – обясни Льоб в профилът си в Туитър. – Тази вечер обаче имам нуждата да споделя с вас некомпетентността на стюардите в състезание толкова легендарно колкото Дакар.

„Получихме наказание от пет минути за превишаване на скоростта в контролирана зона. Във всичките ми участия, във всеки един етап и във всяка контролирана зона винаги съм спазвал правилата по възможно най-добрия начин.“

Льоб и Елена са опитали да разяснят ситуацията на стюардите, като се е оказало, че наистина са имали проблем в устройството потвърден от снабдителите на устройствата в Дакар.

„Принципно GPS системата ни алармира чрез звуков сигнал, че навлизаме в такава контролирана и „невидима“ зона – разяснявая французина в своя пост. – Днес обаче звук нямаше при влязането в зоната и така не успях да намаля навреме. Въпреки нашите обяснения и най-вече въпреки признанието от страна на снабдителите на GPS системите, че е имало проблем с нашето устройство шефът на стюардите не се интересуваше от това.

„ Той взе това решение стоейки страхливо зад своето бюро, където най-големият му риск е да внимава да не си разлее кафето. Междувременно ние си рискуваме животите в колата и с толкова лека ръка, при положение че има потвърден проблем в GPS устройството, ни се налага такова наказание е изключително тежко имайки предвид, че сме спечелили от това някакви си 2-3 секунди.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]