Льоб все по-близо до старт на рали „Монте Карло“ 2018

Оказва се, че шансовете на Себастиан Льоб да се появи на рали „Монте Карло“ 2018 са се увеличи драстично.

Както знаете  Льоб потвърден за сезон 2018 с Пежо в World RX Льоб потвърди ангажиментът си към World RX шампионата за следващият сезон с Пежо, като заедно с това ще вземе участие и на рали „Дакар“ за пореден път. Въпреки това обаче френската рали легенда започна да показва все по-открито, че има желание да се появи и в WRC в подбрани кръгове. От Ситроен определено с нетърпение очакват такъв момент, като дори Ив Матон  вече обмисля първото състезание на Льоб да бъде рали „Монте Карло“ 2018.

„Монте би било добре – заявява Матон. – Това е рали в което можеш да се справиш добре, без да си натрупал много километри с колата си. Всичко в това състезание е до усещането, изборът на гуми и разбирането на атмосферните условия. Тези факти правят това рали едно от най-предизвикателните и го открояват.“

Идеята на Матон за участие на Монте всъщност е доста по-сложна заради участието на Льоб в Дакар. Чисто хипотетично французина би се завърнал в Европа от състезанието един ден преди да започне опознаването на рали „Монте Карло“.

„Времето определено е доста малко, като преди това трябва да видим дали Себастиан физически ще може да се състезава след толкова много километри в Дакар – допълва Матон. – Повече от ясно е, че ако той се върне то това ще бъде само за определени състезания. Това може да е едно, две или три ралита.

„Ако той се върне при нас, това ще означава много за нас и нашият екип. А ако спечели това определено ще ни донесе много ползи, но като цяло смятам, че няма нужда да се фокусираме върху победа.

„Ние трябва да видим дали той ще има нивото да се качи на подиума.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]