Льоб впечатлен от C3 WRC

Снимки: Planetamarcus

Французинът Себастиан Льоб бе впечатлен от възможностите на Citroen C3 WRC, след вчерашният тестови ден на легендата.

Деветкратният световен рали шампион седна зад волана на машината на шевроните на асфалт, ето и какво коментира той след теста: „Усещането бе много добро. Впечатляващо е, колко е бърза тази кола в бързите пасажи от завои в сравнение със старият автомобил.“

Навигатор на Льоб по време на теста бе самият Даниел Елена, като двамата навъртяха няколко километра на специално затворено за тях асфалтово трасе в регионът на Моселе в близост до Страсбург. След тежки дъждове вчера сутринта, следобед Льоб имаше възможността да кара на изцяло изсъхнал асфалт.

„Усещането на сух асфалт към края бе, че колата е много бърза. Не съм карал подобни коли за да мога да я сравня, но в сравнение със старата е малко по-добра във всички отношения – допълни Льоб, който до преди няколко дни бе в Канада взимайки участие в World RX шампионата. – На мокро бе трудно да свикна с условията. Валеше доста и гумите бяха с прекалено твърда смес за тези условия.

„Колата е доста по нервна от старата, това прави нещата малко по-сложни. В края на деня на изцяло изсъхнал асфалт усещането бе доста добро.“

Льоб предостави достатъчно информация за автомобили на инженерите, както и на самият Ив Матон, които работят под пълна пара по изчистването на проблемите по C3 WRC.

„Първоначалното ми усещане бе все едно, че карам пистова кола на рали отсечка. Когато е сухо, колата е бърза. Но на мокро би било добре да бъде направена да се кара по-лесно“- коментира 43 годишната рали легенда.

Льоб отрече, че тестът може да означава евентуален старт в WRC със Ситроен. Както знаем всички Себастиан Льоб записа 78 победа в периодът от 2004 до 2012 точно с френският тим. За последно Льоб седна зад волана на WRC автомобил в кръг от шампионата през 2015 в едно незабравимо рали „Монте Карло“.

„Плановете ни бяха само да дойдем и да тестваме колата – обясни Льоб. – За мен бе една добра възможност да разбера за какво  е да караш новите WRC коли. За Ситроен това бе възможност да получат информация от мен относно колата базирайки се на моят опит.

„За сега нямаме планове за в бъдеще.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2885 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]