Льоб аут от „Пътят на коприната“

Себастиан Льоб за съжаление няма да продължи своето участие в тазгодишното издание на „Пътят на Коприната“. Причината е травма в китката за французина, след инцидент вчера.
Деветкратният световен рали шампион, бе на път да вземе своята първа победа в своята кариера в крос кънтри надпреварите. Преди инцидента Льоб се намираше на първа позиция с аванс от над един час спрямо преследвачите му.

Вчера двамата с Даниел Елена се удариха в дренажен канал в близост до река. Двама с Льоб се опитаха да направят бърз ремонт на място, но за съжаление не успяха и трябваше да отпаднат. От Пежо заявиха,че технически автомобилът е можело да продължи, но екипажът е приключил участието си поради медицински причини.

В официалното съобщение до медиите от Пежо заявяват, че Льоб е навехнал китката си доста сериозно засягайки и пръстите си. Така французина не може да държи воланът с пълната си функционалност.“

Льоб се е съгласил с решението, като в крайна сметка остава позитивно настроен.

„Имаше дупка, която не видях и се ударихме счупвайки някой части по предницата – обяснява случката Льоб. – Направихме няколко спирания за да се опитаме да поправим колата, като в крайна сметка трябваше да поискаме помощ от асистиращият автомобил. Нямаше как да завършим етапа, след като вече се смрачаваше.

Денят ни бе дълъг, а аз си навехнах китката и не се чувствам в добра кондиция. Не мога да държа волана както трябва.“

Въпреки проблемите  на Льоб от Пежо продължават да водят в надпреварата, като водач е Сирил Депре. Депре и Петерханзел се състезават зад волана на старият автомобил на Пежо, докато Льоб трябваше да докара до финала новата еволюция на DKR Maxi.

Льоб ще продължи своята работа в World RX през следващият месец в Канада.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]