Лоренсо Бертели отказва участието си в Швеция

Вчера, Лоренсо Бертели съобщи, че няма да вземе участие в предстоящият кръг от WRC Рали „Швеция“. Италианския частен пилот трябваше да направи дебют зад волана на WRC автомобил след едногодишно отсъствие от шампионата заедно със своя навигатор Симон Скатолин.

Бертели, който е наследник на модната империята „Prada“ обясни че, причината за отсъствието му е поради спешен бизнес ангажимент. За сега синът на Миуча Прада, внучка на основателя Марио Прада, е обявил само участие в рали „Швеция“ през този сезон, като дори вече навъртя няколко тестови километра зад волана на Фиеста WRC на сняг.

„За съжаление, поради неотменяем бизнес ангажимент, трябва да се откажа от участие в рали „Швеция“ – заяви Бертели. – Имах голямо желание да участвам в най-любимото ми състезание. Направих тестове преди няколко дни на сняг и Фиеста WRC бе невероятна. Имах много увереност и добра скорост с нея.

„Искам да се извиня на организаторите, екипа на М-Спорт и всички фенове, които искаха да ни видят заедно със Симон.“

След отказа на Бертели, броя на заявените WRC пилоти и автомобили са 14. Редом до 12-те заводски пилота ще участват Хенинг Солберг и Язид Ал-Раджи, като и двамата ще са зад волана на Фиеста WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]