Липсата на развитие за вторият автомобил на М-Спорт, принуждава Танак да напусне

От Танак

От Танак заяви пред английският журналист Дейвид Еванс, че преместването му към отбора на Тойота е от голяма нужда, понеже не се е чувствал комфортно в ролята на пилот номер две в М-Спорт.

Танак направи смяната на отбора в края на миналата година, след шест сезона при отборът на Малкълм Уилсън, постигайки трета позиция в генералното класиране за сезон 2017 и две победи.

Естонецът признава, че е бил привлечен от развитието отборa на Тойота, но допълни, че е имало дисбаланс в разделянето на финансовите ресурси между него и Ожие в М-Спорт.

„Търсих да получа възможността да се боря за титлата през този сезон – коментира Танак.- Момчетата на Тойота се справиха изключително добре в едва първата си година и имат сериозен потенциал за развитие.

„От друга страна бе много добре да работя със Себастиен, с който имахме много силен отбор, но понякога поради финансовата част ние бяхме лимитирани от към развитие на нашият автомобил в сравнение с този на Себастиен.

„През миналата година бях вторият пилот и може би щях да бъда и за в бъдеще, затова може би този път не бе правилният за мен ако исках да се боря за титлата. Моето преместване в Тойота определено е изключително важно за мен и развитието ми.“

Танак, който подписа двугодишен договор с японският тим, вече премина през четиридневна подготовка за рали „Монте Карло“ с допълнителни два дена с подготовка за рали „Швеция“ на сняг.

След тестовете Танак смята че, Ярис WRC е достатъчно конкурентен автомобил за да се бори за победи, но определено ще подходи внимателно при първото си рали.

„Определено колите са различни в сравнение с Фиеста WRC – разяснява Танак. – Немога да намеря негативни страни и в двете коли. Двете коли определено се държат по различен начин една от друга. Със сигурност Тойота-та може да спечели в „Монте Карло“, но може би не е най-умната стратегия да натискам за победа там.

„Искам да стигна с колата до добра позиция и да взема точки, като след Монте ще можем да натиснем в някой ралита. Швеция определено ми пасва, както и колата на сняг.“

Tanak testing – 2018 WRC Rally Monte-Carlo

Watch the Ott Tänak’s testing with his new team, TOYOTA GAZOO Racing WRC, for the next Rallye Monte-Carlo.

Partez sur les essais du Rallye Monte-Carlo avec Ott Tanak

Публикувахте от Michelin Motorsport в 17 януари 2018 г.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]